retek
A retek nem csak a tavasz első hírnöke, hanem egy igazi vitaminbomba is, amely számos módon felhasználható a konyhában.
Az április nemcsak a tavasz kezdetét jelenti, hanem egyben a friss zöldségek és gyümölcsök szezonjának is a startját. Ebben a hónapban a retek kerül a figyelem középpontjába, amely nem csak ízletes, de számos egészségügyi előnnyel is bír. Ez a ropogós zöldség többféle formában és színben elérhető, így mindenki találhat magának ízlésének megfelelőt.
Lássuk, miért érdemes több retket fogyasztanunk áprilisban!
A reteklevél nagyszerűen hasznosítható, nem érdemes kidobni!
A belőle készült pesztó jó lehet tésztaételekhez, gnocchi-hoz, de akár pirítósra kenve is! Az elkészült pesztó lezárt üvegben, hűtőben egy hétig biztosan eláll.
Ebben a receptben sült édesburgonyát ízesítünk vele és egy finom, friss, ropogós salátához tálaljuk.
Gondoltad volna, hogy a retket meg is lehet sütni? Sőt mi több, még finom is? Nem véletlen, hogy a világ zöldségtermelésének 2%-át a retek adja, hiszen rendíkvül sokoldalúan elkészíthető és rengeteg tartalék van benne! S bár mi is azt javasoljuk, hogy a retket vitamintartalma miatt leginkább nyersen fogyasszuk, a sült retek mégis remek és rostdús köret, melyet alacsony szénhidráttartalma miatt a ketogén diéta burgonyájaként is emlegetnek! Kíváncsi vagy? Katt tovább a recepre :)