Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Így telt a július a MyFarm kertek táján

MyFarm_Kata
2021. 08. 10. 16:27:06
Így telt a július a MyFarm kertek táján

Lassan a szezon derekához érünk. Noha a MyFarm gazdák már felvették a ritmust és jócskán zöldellnek a kertek, izgalmakban természetesen júliusban sem volt hiány.

Ez történt az elmúlt hónapban a farmokon:

Ahogy egyre bőségesebben termelnek a farmok és egyre inkább kezd megszilárdulni a szállítások menete, MyFarmereink úgy tudnak egyre inkább figyelmet szentelni az adakozásra is, amely közösségi kertjeink egyik fontos alappillére.

 

Hajdúhadházi Mihály gazda és édesapja is megtalálta a megfelelő “szívügyet”: a szűkös anyagi kerettel rendelkező hajdúhadházi bőlcsödét kezdték el támogatni helyi, vegyszermentes zöldségekkel, hogy a mirelit alapanyagok helyett inkább frissek kerüljenek a kicsik tányérjára!

 

Demjéni Norbert gazdánál is a megszokottak szerint megy a kert körüli munka. Amikor tud, a legkisebb MyFarmer baba mellől Norbi felesége, Veronika is besegít a kosarak összekészítésében. Áldozatos munkájuknak hála szépen növekszik a kertben a batáta, szüretelhető a koktélparadicsom, és fejlődik az összes növény. Néhány önzetlen előfizetőnek hála Norbiék is megkezdték a jótékonykodást, és nemrégiben egy szorult helyzetben lévő családnak juttattak el pár láda zöldséget és gyümölcsöt. 

 

A hónap első felében a nagybajomi kertet elképesztő szárazság sújtotta, azonban a hónap második felében az enyhe lehülés és csapadék meghozta az eredményt: bőséggel terem az uborka, a paradicsom, a különböző paprikafajták, és szépen növögetnek Kata gazda kedvencei, a mini görögdinnyék is. 

 

Nagyrédei kertünknek is sok izgalmat tartogatott a július: a kártevők elleni mindennapos védekezés, jótékonysági felajánlások és egy izgalmas forgatás színesítették a farm körüli mindennapi teendőket. Mindeközben Erika és Szabolcs gazda már készülnek az őszi hónapokra: felszedték a babot és a karalábét, hogy helyükön újabb növények kezdhessék meg a fejlődést. 

 

Szépen, megszokottan zajlik az élet a hartai farmon is. Sándor gazdának természetesen már van némi előnye a többi gazdával szemben, hiszen neki ez a harmadik szezonja a közösségi kert gazdájaként. Ettől függetlenül őt is érik azért meglepetések: vannak növények, amelyeket újra kellett vetni, és bizony az egerek is megjelentek a meglévők körül. Szerencsére hűséges kutyája, Zsolti, a kert fő biztonsági munkatársaként ugyanúgy teszi a dolgát, mint az előző években: lelkesen lesi és írtja a rágcsáló bandát napkeltétől napnyugtáig. 

 

Ópusztaszeri gazdánk, András gazda szintén gyakorlottan hárította a hónap kihívásait: leleményesen oldotta meg a növények hőség miatt fellépő kalciumhiányát, éjt s nappallá téve öntözött, hogy lekűzdje a forróságot, és kitartóan harcolt a legtöbb farmunk életét megkeserítő földibolhák ellen is. 

“... főellenségünk még mindig a földibolha, aminek ugyancsak táptalaj a magas hőmérséklet. A káposztákon van ahol nem tudjuk eldönteni hogy vert csipkét látunk, vagy pedig káposztát. A védekezés itt is rendszeres, de az állomány végtelennek tűnik.”- jelenti András az ópusztaszeri kert Facebook csoportjában. 

 

Természetesen csapatunk minden tagja azon munkálkodik nap nap után, hogy mindezeket a kihívásokat előfizetőink a legkevésbé se érzékeljék a kézhez kapott kosarak tartalmán. (Ugyanakkor fontos hozzátennünk, hogy környezettudatos, vegyszermentes kertek révén terményeink korántsem hasonlíthatóak a szupermarketek makuláltan kínálatához: kinézetben és zamatosságban sem!)

 

Szerencsére pozitív visszajelzések továbbra is rengeteg erőt és motivációt adnak, ezt nagyon köszönjük Nektek!

 

Izgatottan várjuk, hogy miket tartogat számunkra a szezon második fele!

Keresés