Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Cukkinis-sokmagvas-kakaós sütemény

Cukkinis-sokmagvas-kakaós sütemény

Cukkini egy süteményben? Naná! Szaftos, rostdús, szuper egészséges lesz magától a cukkinitől is, és a többi tápanyagdús alapanyagától is ez a kakaós, sokmagvas süti. 

Készülhet gyümölcskenyér formában is, de muffinként vagy tepsiben is megsüthetjük, minden formában nagyon finom lesz!

Hozzávalók:

12 szem datolya + 1 dl forró víz  (vagy ehelyett 120 gramm cukor)

2 tojás

50 gramm olvasztott kókuszzsír

1,5 dl (növényi) tej

300 gramm reszelt cukkini (vagy késes aprítóban aprított)

240 gramm őrölt zabpehely

30 gramm kakaópor

100 gramm, tetszőleges választott mag vegyesen (én tökmagot, hántolt kendermagot és chia magot használtam, de mehet bele dió, mogyoró, mandula is)

1 tk sütőpor

2 tk fahéj

egy nagy csipet só

 

Elkészítés:

 

  1. A datolyákat kimagozzuk és a foró vízzel felöntjük, néhány percig hagyjuk puhulni. Ezt követően egy turmixgépben vagy smoothie-készítőben a vízzel együtt krémessé daráljuk.
  2. Egy keverőtálba mérjük a nedves hozzávalókat: a datolya-krémet, a tojásokat, az olvasztott kókuszzsírt, a tejet és a reszelt cukkinit. Összekeverjük.
  3. Jöhetnek a száraz hozzávalók: az őrölt zabpehely, a kakaópor, a magvak, illetve a sütőpor, só, fahéj is. Mindent alaposan összekeverünk, hogy egy homogén tésztát kapjunk.
  4. A választott formába öntjük a kész masszát. Ha gyümölcskenyérként sütjük, akkor 190 fokra előmelegített sütőben 70-80 perc is szükséges lesz a teljes átsüléshez. 

Ha muffinként vagy tepsiben, laposabb sütiként készül el ez a finomság, akkor a sütési idők is csökkennek, elegendő lehet 35-45 perc.

Tartalomhoz tartozó címkék: cukkini desszert édesség

Keresés