Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

szezonális étkezés

2024. 06. 10. 10:14:44

Tudtad, hogy a póréhagyma milyen sokszínű zöldség?

Nemcsak ízletes és könnyen elkészíthető, hanem rengeteg módon felhasználható a konyhában. Alacsony kalóriatartalmú, tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, így hozzájárul a kiegyensúlyozott étrendhez. Nézzük, hogyan teheted még változatosabbá az ételeidet póréhagymával!

2024. 06. 10. 10:04:20
Az év egyik legizgalmasabb időszaka érkezett el: itt a cukkini szezon! Ez a sokoldalú zöldség nemcsak ízletes és könnyen elkészíthető, hanem rendkívül egészséges is. Alacsony kalóriatartalmú, tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amelyek hozzájárulnak a kiegyensúlyozott étrendhez. A cukkini könnyedén beilleszthető számos ételbe, legyen szó főételekről, köretekről vagy akár nassolnivalókról. Hoztunk egy szuper egyszerű, de mégis nagyon jól kombinálható receptet, amit biztosan imádni fogsz!
2024. 05. 03. 09:47:08
2024. 04. 09. 13:00:22

Az április a megújulás, a frissesség és a természet ébredésének időszaka, ami konyhánkban is megmutatkozik. Ilyenkor bővül a zöldségválaszték, így tökéletes alkalom adódik arra, hogy táplálkozásunkat egészségesebbé, változatosabbá tegyük. Az áprilisi hónapban külön figyelmet érdemelnek a szezonális zöldségek, mint például a bab, burgonya, cékla, fejes káposzta, fekete retek, hónapos retek, fokhagyma, karalábé, kínai kel, kelkáposzta, petrezselyem, sárgarépa, zeller, és vöröshagyma, valamint a friss, zsenge leveles zöldségek, mint a petrezselyem zöld, spenót, sóska, snidling, újhagyma, madársaláta, rukkola, lestyán, saláta, endívia, pak choi és bazsalikom.

2024. 04. 09. 12:38:44

Itt a tavasz, hamarosan újra friss, hazai zöldségek közül válogathatunk, érdemes ilyenkor áttekinteni, mit tehetünk azért, hogy kiegyensúlyozottan és változatosan étkezzen a család. Báder Gabriellával, a MyFarm hartai ügyfelével, biomérnökkel, táplákozási tanácsadóval, kétgyermekes anyukával nem csak arról beszélgettünk, hogy miért fontos "megenni a szivárványt", de arról is, hogy a baba hozzátáplálás során a személyes példamutatással tehetünk a legtöbbet gyerkőcünk egészségéért. 

2021. 10. 27. 11:44:10

Ugyan ki ne ismerné a burgonyát? Noha egy nagyon változatosan elkészíthető, laktató alapanyag, mivel magas a szénhidráttartalma - és ráadásul legtöbbször olajban sütve kerül az asztalunkra -, így a közhiedelem méltatlanul egészségtelennek bélyegezte meg ezt az egyébként nagyszerű zöldséget. 

Pedig megfelelően elkészítve és mértékkel fogyasztva egészségünk egy fontos barátjára tehetünk szert benne! 

2021. 10. 20. 13:42:16

Köteles Bernadett, a Begonia Wellness Club alapítója, Begonia Bernadett néven ismert táplálkozási, wellness és önismereti coach. Munkája során a természetességet képviseli, a táplálékra úgy tekint, mint az egészségmegőrzés és gyógyulás egyik alapjára. Az elmúlt 15 évben különböző képzéseken vett részt mind wellness és táplálkozás, mind coaching témakörökben. Szakmai munkája során épít a keleti és a nyugati módszerekre is. A MyFarmHarta több szempontból is közel áll a szívéhez, hiszen amellett, hogy a környékről származik, otthonában maga is biokertészkedik, s küldetésének tartja, hogy a tiszta, egészséges, lehetőleg szezonális és helyi zöldségek, gyümölcsök fogyasztására ösztönözzön minden hozzá fordulót. Mostantól a MyFarm szakértőinek csapatát erősíti, így elsőként fogadjátok szeretettel a vele készült interjút!

 

 

2021. 09. 09. 10:27:49
Egészségtudatos szülőként, a környezetünk óvásáért felelősséget érző egyénként, vagy csak az egészséges táplálkozás elkötelezett híveként is sokszor találkozhatunk a ‘szezonalitás’ fogalmával. Miért fontos azonban, hogy az idénynövényeket részesítsük előnyben étkezéseink során, és hogyan függ össze a helyes táplálkozás, a jövő generációinak egészsége és a környezettudatosság…? Minderre ebben a cikkben szeretnénk választ adni, Ambrus Éva (élelmezésvezető és a ManóMenü alapítója) segítségével.

Keresés